Til Københavns Vestegns Politi

Det er med stor ærgrelse, at vi kan konstatere, at kamptidspunktet for opgøret mellem Brøndby IF og F.C. København den 27. september er blevet flyttet til 13.00. Vi er uforstående over for både nødvendigheden af dette og jeres begrundelse herfor.

Flytningen af kampen er efter vores opfattelse helt unødvendig. Det seneste opgør mellem de to klubber må (takket være dialog) anses for værende et af de mest fredelige i nyere tid, og tidligere har man også sagtens kunnet afvikle kampe mellem de to klubber med afslutning senere end 2 timer før mørkets frembrud, også uden nævneværdige problemer. I stedet er dette tiltag til stor gene for både fans, klubber, sponsorer og TV.

Hvorfor skal vi acceptere en kampstart kl.13, vel vidende, at vi kan risikere en kampstart kl.11.30, når næste derby løber af stablen, hvis man fastholder denne tilgang til kampene. Vi mener, at det er en glidebane, som hverken vi som fans, klubberne og sponsorer kan eller bør acceptere.

At rykke kampen er samtidig med til endnu en gang at portrættere derby som værende farligt og usikkert at overvære for den almindelige fodboldinteresserede. Et billede, som særligt vi fans har arbejdet hårdt for at få ændret.

Vi mener, at vi med jeres seneste udmelding omkring kamptidspunktet er tilbage i en situation, hvor dialog er blevet til monolog, og hvor I hos Københavns Vestegns Politi dikterer udfaldet mod bedre vidende. Selvom der formelt set er tale om en henstilling til klubberne og Divisionsforeningen omkring afvikling af kampen inden kl.15, ligner det i vores øjne snarere en trussel end en invitation til dialog omkring emnet, hvilket vi ikke synes er fordrende for et videre samarbejde.

Tiltag som bustransport og nu tidligere kamptidspunkter er i vores øjne kortsigtede og uholdbare løsninger. Vi ser derfor ikke længere grund til at være en del af dette såkaldte samarbejde, når I alligevel blot vælger at gå egne veje uden at have involveret alle parter.

Vi føler, at vi langt hen af vejen har taget et ansvar på vores skuldre og gjort en aktiv indsats for at genoprette et skrøbeligt samarbejde og fremme dialogen, både lokalt og nationalt. At se det arbejde smuldre på ny, synes vi, er en skam. Men omvendt er det noget, vi føler, at vi må og skal handle på nu. Derfor lyder vores opfordring til jer, Københavns Vestegns Politi, at hvis I ønsker et bæredygtigt samarbejde, der bygger på gensidig tillid og dialog, bør I stoppe med den ”symbolske” dialog og dedikere jer til det, der har virket alle andre steder, nemlig den rigtige dialog, hvor alle parter bliver hørt og taget alvorligt.

Indtil vi føler at planlægningen af vores derby-kampe ikke længere bliver dikteret af politiet, vil vi ikke længere indgå i dialogmøder før kampdagen samt deltage i dialog med politiet omkring kampafviklingen på selve dagen. Vi føler at vores arbejde med Politiet, Brøndby Kommune og Brøndby IF i projektet “Fair Play – også uden for banen” bliver undermineret af denne destruktive tilgang til vores Derby. Dette langsigtet arbejde vil vi dog fortsætte med, for på lang sigt at påvirke alle interessenter omkring kampene.

/Alpha