Til det forestående derby mod Football Club København, har Politiet som bekendt bestemt sig for at rykke derbyet nogle timer frem, således at kampen nu skal afvikles kl 16:30.

Alpha har siden gruppens start prædiket mere fan-venlige spillestidspunkter, bl.a. under kampagnen “Pro Søndag kl. 15!”, og det er vigtigt at understrege at gruppen ikke er imod spilletidspunktet kl. 16:30 isoleret set.

I et større perspektiv finder vi dog ændringen for spilletidspunktet både problematisk.

For det første finder vi det problematisk at Politiet er instansen, der skal diktere fodboldkampes spilletidspunkter. Politiet skal ikke være indblandet i denne beslutning, som bør tages af fodboldens parter i fællesskab.

For det andet finder vi det foruroligende med denne ændring i spilletidspunktet, da vi frygter en glidebane. Vi anser sågar glidebanen som tættere på værende et faktum end en konspirationsteori, da gruppen via seneste optaktsmøder med Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi kan berette om planer der gik på afvikling af derbyet allerede kl 13:00 og sågar måske tidlige på dagen, men som denne gang udelukkende blev umuliggjort af et marathon-løb i København, som ligeledes skal afvikles søndag, 21. september. Vi frygter derfor at næste derby i Teliaparken vil blive planlagt på et endnu tidligere og mindre fanvenligt tidspunkt.
For det tredje finder vi bevæggrunden og ikke mindst timingen i at ville ændre derbyets spilletidspunkter for direkte hovedrystende.

Alpha gennemfører hvert år talrige møder med både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi før og efter de forskellige derbys, og vi har aldrig modtaget så mange positive tilkendegivelser som efter sidste derby, hvor Politiet i adskillige mails skamroste både Brøndbys fans og Football Clubs Københavns fans for den generelle afvikling af derbyet før, under og efter kampen. De eneste minusser var ifølge Politiet skønhedsfejl fra deres egen side, der kunne have sikret et endnu bedre organiseret derby, men dette kunne ikke overskygge et derby der var forløbet tilfredsstillende for alle parter.

Med denne kommentar ønsker vi at sætte lup under det problematiske og foruroligende i Politiets pludselige trang til at styre og diktere derbyets spilletidspunkter – specielt med sidste derbys massive ros in mente. Derudover frygter vi, med kendskab til Politiets planer om afvikling af derbys kl 13 og sågar endnu tidligere på dagen, at deres ændringer af spilletidspunkterne bliver en glidebane, hvorfor vi allerede nu gør opmærksomme på at derbys og generelt fodboldkampe med Brøndby IF som deltager med afvikling før kl. 15:00 vil blive bekæmpet.

/a