På baggrund af det kommende skifte i ejerkredsen bag Brøndby IF indstiller Alpha fra dags dato alle tribuneaktiviteter.

Vi har helt fra opstarten af gruppen haft markante holdninger til den kommercielle udvikling af fodbolden og forsøgt at påvirke den i den retning, som vi tror på.

En ny majoritetsejer, som har ejerskab i andre fodboldklubber rundt om i verden og samtidig med en baggrund og et virke, som vi stiller os yderst kritiske overfor, ser vi som den absolut forkerte vej at gå for Brøndby IF. Det handler for det nye ejerskab udelukkende om at tjene penge på klubben, ikke til klubben.

Ejerkredsen bag Brøndby IF har endnu ikke været interesseret i at fastsætte de gode intentioner i dagens udmelding i et juridisk bindende dokument.

Vi har i processen frem mod det potentielt nye ejerskab haft dialog med både klubbens nu snart tidligere majoritetsejer, Fanafdelingen og andre Brøndby-grupper. Vi har talt om mange scenarier, muligheder og diskuteret og præsenteret forskellige muligheder til, hvordan et nyt ejerskab – herunder også hvordan eksempelvis et ejerskab af en flerklubsejer – kunne håndteres i Brøndby IF. Men disse er ikke lykkes.

For knap 14 dage siden annoncerede vi i Alpha, at vi har valgt at sætte vores gerning som den stemningsstyrende gruppe på Sydsiden på pause. Det inkluderer capo-gerning, tifoproduktion samt visuel støtte under Brøndby IFs kampe.

Den pause er nu ikke længere en pause. Alpha har fra dags dato startet en stemningsboykot i protest mod klubbens nye ejerskab. I første omgang for resten af året.

Det betyder ikke, at Alpha forsvinder. Brøndby IF er den klub vi elsker, og vi vil fortsat kæmpe for at gøre en forskel i Brøndby IF. På andre områder og uden at være aktive på tribunerne, og samtidig arbejde på at finde nye veje til, at Brøndby IF kan blive en fodboldklub med de værdier og en struktur, som vi tror på.

Vi ved godt, at ikke alle Brøndbyfans deler vores holdning, og det respekterer vi. Men vi ved også, at mange er enige omkring kritikken af den nye majoritetsejer. Vi vil gerne opfordre alle, som er kritiske overfor det det nye ejerskab om at tilslutte sig en stemningsboykot til Brøndby IFs kampe frem til vinterpausen. Det er for spillerne ikke den mest optimale opbakning, men det er den mest markante måde, vi kan vise vores holdning.

Efter kampene i den seneste tid har vi valgt at protestere positivt efter slutfløjtet ved at synge for klubben. Det tiltag vil vi ligeledes fortsætte med resten af efterårssæsonen. Der skal ligeledes også lyde en kæmpe opfordring til alle, som er kritiske overfor det nye ejerskab, om at deltage her, uanset hvordan man ønsker at agere under selve kampene.

Det er vores håb, at alle Brøndbyfans spørger sig selv om, hvorfor de holder med netop Brøndby IF. Som alle andre Brøndbyfans nyder vi sejrene, begræder nederlagene, drømmer stort når spillet flyder og fejrer milepælene sammen med jer alle – men vi går ikke på kompromis med vores værdier i forsøget på at opnå succes.

/Alpha