Kære medfans,

Der er i øjeblikket mange spekulationer omkring et salg af vores elskede fodboldklub Brøndby IF, der meget vel kan være på vej på udenlandske hænder.

Vi er meget bekymrede over den udvikling og over, at det kan blive en realitet for vores klub.

Både i Danmark og i udlandet er der efterhånden mange eksempler på, hvordan dårlig ledelse ødelægger fodboldklubber efter overtagelser. Nogle ruineres og udnyttes økonomisk, i andre ødelægges og distanceres forholdet mellem det professionelle setup og lokalmiljøet med bredden.
Andre steder udslettes klubben fuldstændig, når alt fra navn til farver og historie ændres eller fjernes.

Vores ultimative drøm er et 50+1 ejerskab af Brøndby IF – og af alle fodboldklubber helt generelt. Det betyder, at fans, frivillige og amatørafdeling ejer majoriteten af klubben, der sikrer, at de afgørende beslutninger altid ligger i det miljø, der er fast forankret omkring hjertet i klubben.

Men vi er også realistiske og ved, at det ikke er noget, der sker lige nu. Med en klub, der praktisk talt er sat til salg, så ved vi også godt, at et udenlandske ejerskab er det mest realistiske lige nu, da få i Danmark har midlerne til at foretage en så stor investering.

Derfor er vi nødt til at passe på vores klub og stille krav om, at de, som har den bestemmende ejerandel af Brøndby IF, køber ind på klubbens værdier, respekterer historien og traditionerne og inkluderer det store fællesskab, som klubben bygger på.

Siden vi blev stiftet, har vi kæmpet imod moderne fodbold. Helt grundlæggende betyder det, at pengene i fodbold skal være til for sportens skyld, og sporten skal ikke være til for pengenes skyld samt at fodbolden som kultur skal behandles med respekt. Den udvikling, som lige nu sker i fodboldens verden, er svær – nærmest umulig – at forene med Brøndbys værdier og historie.

Sammen med Fanafdelingen, Brøndby Support og Svinget har vi i vinters opsat en række vigtige holdepunkter i forhold til et nyt ejerskab. De er følgende:

  • At Brøndby IF fortsat er klubbens navn, at farverne er gule og blå, og at vi spiller på Brøndby Stadion.
  • At Brøndby IF er overvejende dansk ejet.
  • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke ejer andre fodboldklubber – hverken i Danmark eller udlandet. Ejerne skal alene ønske Brøndby IF det bedste.
  • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke ønsker at bruge klubben som en markedsføringsplatform, et personligt brand eller som led i et ”sportswashing” initiativ lanceret af en oliestat, et diktatur eller lignende.
  • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke er en udenlandsk kapitalfond eller andre, der alene ønsker et medejerskab for at sikre en kortsigtet gevinst. Vi forventer et langsigtet ejerskab med fuld opbakning til den strategi, der er lagt.
  • At der er 100% gennemsigtighed om hvem ejerne er, og hvilke midler de investerer i klubben.
  • At det store fællesskab bliver inddraget i processen.

I de kommende dage vil vi gå dybere ned i disse punkter og forklare hvorfor, at vi som Brøndbyfans skal være enormt påpasselige omkring, hvem der kommer til at overtage styringen af vores klub. Vi har som fans ikke den afgørende aktiemagt, men vi må gøre vores til at påvirke fremtiden og for at bevare Brøndby IF. Både på kort og på lang sigt.

Vi ønsker alle sportslig succes. Den strategi, som er lagt for klubben nu, har vist sig at kunne skabe succes med et mesterskab i sidste sæson og dygtige talenter på vej mod førsteholdet. Klubben er på rette spor, men vi må aldrig sælge ud af vores værdier for at processen skal gå hurtigere.

Vi håber, at du som Brøndbyfan vil sætte noget tid af til at læse vores kommende udmeldinger og reflektere over, hvorfor det rette ejerskab af Brøndby IF er ekstremt vigtigt.

De troede, vi var væk for evigt
Man havde afsagt vores dom
Men Brøndby er større end de største
Det vidner vores historie om

/Alpha Brøndby