I efteråret 2011 valgte Brøndby Tifo at nedlægge sit arbejde. Dette var en direkte konsekvens af uacceptable arbejdsforhold og en række kritiske, fan-relaterede beslutninger foretaget af Brøndby IF. Nu er Brøndby Tifo atter klar til at skabe visuelle rammer omkring Brøndbys kampe. Nedenstående artikel vil uddybe baggrunden herfor og ikke mindst afdække tifo-gruppens nærmeste fremtidsplaner.

Brøndby Tifos arbejdsnedlæggelse har hele tiden været omsværmet af en forhåbning om, at vende hurtigst muligt tilbage; men kun under de rette vilkår. Disse vilkår har Brøndby Tifo præsenteret overfor klubben, og de to parter har i den seneste tid oplevet en blomstrende enighed omkring rammerne for det fremtidige tifo-arbejde. Dette kommer pt. til udtryk i en form af en række interne processer, som udgør et brugbart fundament for at indfri Brøndby Tifos erklærede krav og mål. Lige siden Tommy Håkanssons tiltræden som konstitueret direktør, har vi oplevet en langt større imødekommenhed og opmærksomhed fra klubbens side. Sagt med andre ord har de løbende møder med klubben og særligt Tommy Håkansson givet Brøndby Tifo særdeles god grund til at stole på, at tidligere tiders problemer kan og vil blive løst. Af konkrete begivenheder, som vi kan dele med omverdenen her og nu, kan der nævnes forløbet omkring Brøndby Supporters Trust og klubbens velvilje i den forbindelse. Ligeledes har vi i forbindelse med søndagens forestående derby set en ny og glædelig imødekommenhed overfor den positive fankultur. Afskaffelsen af restriktionerne ser vi som et tydeligt bevis på, at klubben har indset, at fans er en integreret del af Brøndby IF. Dette lover utrolig godt for det fremtidige samarbejde mellem klub og fans.

Den beskrevne udvikling mellem Brøndby IF og Brøndby Tifo skal naturligvis forstås som en afgrænset del af en større helhed. Det betyder ikke, at Brøndby Tifo anser klubben som værende kureret for sine fejl og mangler. Vi er fuldt ud bevidste om, at klubben har lang vej endnu førend den kan genvinde fortidens styrke. Ikke desto mindre udvikler forholdet mellem klub og fans sig i den rigtige retning og det er i dette lys, at Brøndby Tifos tilbagevenden skal ses. Vi glæder os derfor rigtig meget til atter at kunne bidrage med en unik, visuel ramme om Brøndbys kampe, som forhåbentlig også smitter af på den vokale opbakning.

Dette betyder dog ikke, at Brøndby Tifo er tilbage med fuld styrke resten af efteråret. Det vil tage sin tid, at genaktivere de nødvendige kræfter, som har været sat i bero i løbet af det seneste års arbejdsnedlæggelse. Vi kan dog med stor glæde fortælle, at Brøndby Tifo vender tilbage til søndagens derby.

Tifo i parken på søndag
Der bliver i disse timer arbejdet højintensivt på at færdiggøre Brøndby Tifos tilbagevenden. Dette comeback vil til manges store glæde komme til udtryk i form af en tifo til søndagens derby. Alt imens denne artikel skrives, knokler en række ildsjæle på at imødekomme de sidste krav, som Parkens sikkerhedschef har forlangt førend søndagens tifo kan godkendes. Arbejdet med tifoen har naturligvis afkrævet en masse ressourcer, hvorfor vi vil opfordre alle Brøndbys fans til at læse nedenstående opfordring særdeles grundigt:

I forbindelse med afviklingen af søndagens tifo er det vigtigt, at alle Brøndbys fans på udeafsnittet læser de uddelte instruktioner nøje. Alle mand på udeafsnittet får udleveret en løbeseddel, hvorpå de nødvendige informationer fremgår. Allerede nu vil vi dog gøre alle opmærksomme på, at brug af pyroteknik er bandlyst i forbindelse med eller umiddelbar forlængelse af søndagens tifo. Vi kan ikke understrege nok, hvor altafgørende dette er: For det første fordi at tifoen vil fremstå langt flottere, hvis den udføres uden fyrværkeri. For det andet fordi at chancerne for fremtidige tifoer bliver forbedret væsentligt, hvis pyroteknik ikke kombineres med søndagens tifo. Endeligt er det strengt forbudt, at anvende tifo-materialerne til ulovligheder i den resterende del af kampen. Udvis respekt for tifo-gruppens arbejde og overhold dette – så lover vi til gengæld, at Brøndbys blå/gule farver atter vil sætte et unikt præg på søndagens derby.

Her til slut skal der lyde en kæmpemæssig opfordring om at stå sammen om Brøndby IF. Alle er naturligvis påvirkede at klubbens sportslige nedtur, men vi håber, at Brøndby Tifos tilbagevenden vil være med til at skubbe Brøndbys fanscene endnu tættere sammen. Uanset udfaldet på banen skal vi stå sammen og bag vores klub i samtlige 90 minutter. Brøndby Tifo kan føle en spirende og sitrende stemning blandt vores medfans, som vi ikke har mærket i flere år. Vi glæder os derfor usandsynligt meget til at vise Brøndbys fanscene frem i form af en unik opbakning – visuelt såvel som vokalt.

Sammen for Brøndby!
Brøndby Tifo

P.S. Husk fælles derby-opvarmning:
Program for lørdag
Program for søndag