På søndag går det løs! 2 års opsparet glæde, lyst, passion og had bliver sluppet fri fra 3000 Brøndbyfans som indtager Parken for at bakke drengene op i kampen imod nedrykning og imod de unævnelige fra Østerbro. Det er en kampdag som utvivlsomt har været imødeset af rigtig mange mennesker på begge sider af banen.

På fansiden er dette en ekstremt vigtig kamp af flere årsager. Det giver næsten sig selv at efter 2 års pause, så er kampen på tribunen imellem de to fangrupperinger enorm imødeset og vigtig. Begge fangrupperinger kæmper dog en fælles kamp, som i mine øjne desværre er langt vigtigere, nemlig kampen om fortsat at få lov til at komme til derbyer som disse som aktiv fan.

Det har taget 2 lange år med boykots, protester, kampagner, møder, modvind i medierne og symbolske lappeløsninger fra klubberne for at parterne omsider kunne konkludere, at det eneste som virker er gensidig respekt, dialog, åbenhed og fælles løsninger. Det vil være en katastrofe for os som Brøndbyfans hvis denne ene chance bliver forspildt ved dumheder, som kan få klubberne, myndigheder og medierne til at gå imod de aktive fodboldfans, og indføre restriktioner og forbud igen.

Derfor skal der herfra lyde en virkelig stor opfordring til at gemme dumhederne væk, være fornuftig og på ingen måder bringe mulighederne for fandeltagelse i fremtidens derbyer i fare.

Jeg har ganske kort gjort mig lidt tanker om hvilke situationer, som vi alle bør være ekstra opmærksomme i på søndag:
– Rosies holder igen deres døre åbne for os, og det skal vi være glade for og respektere. Undlad at sætte klistermærker, tegne og skrive derinde. I sidste ende kunne dette resultere i at vi ikke var velkomne en anden gang.

– DSB har været rigtig hjælpsomme i vores planlægning af denne derbydag, og det vil derfor være ekstremt uværdigt og dumt hvis der skulle være hærværk i deres toge eller lignende.

– Under marchen fra Svanemøllen Station til Parken vil en stor grad af disciplin være stærkt nødvendigt. Hærværk vil være et selvmål af dimensioner, da det er ufattelig dårlig stil og myndighederne er ekstremt opmærksomme på dette. Lyt til de ledende og ansvarshavende fans, lyt til eventuelle henvisninger fra politiet og undgå konfrontationer med politiet uanset om disse betjente er fair eller ej.

– Ødelagte sæder på stadion og andet hærværk inde på stadion vil med stor garanti medføre at vi ikke kommer i Parken igen foreløbigt. Undlad derfor dette, og brug energien positivt på at støtte drengene på banen vokalt. Det kan ikke understreges nok hvor kritisk dette punkt er!

– BRØNDBY TIFO ER TILBAGE, og fucking HURRA for det! Det glæder alle sig vidst ufatteligt meget til, og med god grund!

Desværre har nødblus, røgbomber og andet pyroteknik været brugt under tifoer en del gange i fortiden. Dette må IKKE ske på søndag i Parken! Det er meget lang tid siden vi har haft en tifo i Parken, og det skulle helst ikke være den sidste gang.

Disciplin omkring tifoen er meget vigtig, så læs løbesedlerne, lyt til instruktionerne fra os med megafoner på tribunen og gør dit bedste for at udføre netop din rolle i tifoen. Vi er jo ALLE interesseret i at få en så vellykket tifo som muligt.

Dette skal absolut ikke ses som et dunk i hovedet til mine medfans eller et forsøg på at tale ned til andre fans. Det skal derimod ses som en stor, vigtig og meget kraftig opfordring til alle som deltager i derbydagen på søndag. Det er en lang dag, folk bliver utvivlsomt fulde, følelserne sidder uden på tøjet og der er opsparet energi til denne dag i 2 år. Det skal der uden tvivl også være plads til på en festdag som på søndag, så længe det ikke ødelægger fremtidens muligheder for gentagelser af derby med fans på stadion.

Jeg vil blot bede jer alle tage lige dele fornuft og passion med på søndag. Husk at det er i vores alle sammen interesse at denne derbydag går så problemfrit som muligt, så vi kan gentage dette i næste sæson.

Husk ligeledes at der en gruppe af netop dine medfans, som har brugt ufatteligt meget tid, energi og mange ressourcer på at komme frem til denne mulighed for at vi alle kan komme til derby igen. De samme mennesker har ligeledes brugt tid og energi på at planlægge denne dag. Alt sammen i deres fritid, alt sammen gratis, og alt sammen for blandet andet din skyld som Brøndbyfan.

Vi ses på søndag med medbragt passion, disciplin og fornuft – FOR BRØNDBY IF

På vegne Alpha,
Brian Halkjær Jensen