Søren er Brøndbyfan, familiefar til sine to børn og fast gænger på Brøndby Stadion.

Han er én af de personer, hvis lejebolig er blevet opkøbt af Blackstone, hvor Brøndby IF’s potentielt kommende ejer, David Blitzer, igennem 30 år har haft sit virke og er en del af ledelsen.

Søren delte sin historie på Facebook i forbindelse med rygterne om David Blitzer, og vi valgte derfor at tage kontakt til ham. Vi mødtes i Hytten til en snak om, hvordan Blackstone egentlig har behandlet ham som lejer, og hvad David Blitzers potentielle indtrædelse i Brøndby IF, vil betyde for ham.

Vil du introducere dig selv som person, udover at være Brøndbyfan?

– Jeg bor på Vesterbro med mine to børn, og så laver jeg nogle freelance-opgaver og har et deltidsjob som en skribentagtig type. Udover dét, er jeg også musiker.

Er du også fra Vesterbro?

– Nej, jeg er fra Vestegnen, født og opvokset i Taastrup. Jeg flyttede faktisk til København nogenlunde samtidig med, at jeg blev aktiv Brøndbyfan i 90’erne. Da jeg boede på Vestegnen, gik jeg dog også til kampe, men det var sammen med min far.

Hvad er din historie med Brøndby IF?

– Det er jo meget interessant. Jeg var med i de glade dage. Det var en kæmpe fest der i 90’erne, hvor det kunne være en perfekt afslutning på en god weekend, at man tog herud og slog AGF – eller hvem som helst, der kom forbi. Det var skønt.

– Så kulminerede det nok omkring 2005, da vi vandt det fantastiske mesterskab. Men så var jeg jo én af ”de gamle”, der virkelig havde svært ved at det gik så meget ned, og vi blev så dårlige lige pludselig.

– Men i virkeligheden er det jo en 5-6 år siden, jeg begyndte at komme herude igen jævnligt. Det, der fik mig til at komme igen, var sådan nogle som jer og den yngre generation, som bare blev ved med at holde fanen højt, og så tænkte jeg, at så skal jeg sgu også komme herud. Det kan ikke være rigtigt, at jeg bare bliver siddende i sofaen.

– Så for at forbinde det lidt med det andet, har jeg accepteret, at vi ikke skal være verdens bedste hold, vinde i Champions League eller være bedre end fck, men jeg skal bare være herude og bakke holdet op, og så skal vi være så gode, som det kan lade sig gøre.

Årsagen til, at vi snakker med dig i dag, er jo Blackstone. Hvornår hørte du først om dem?

– Jeg begyndte mig at interessere mig for dem, efter de købte mit lejemål. Så læste jeg lidt om dem, fordi jeg hørte en masse skrækhistorier om dem, for ligesom at finde ud af, hvad fanden det gik ud på. Og hvad de ville gøre. Alt de har gjort efter det, har bare levet fuldstændig op til de værste fordomme, man kunne have.

Hvad er det helt lavpraktisk, de har gjort mod dig?

– Det bliver jo en længere historie. Men vores tidligere udlejer var sådan en gammel Vesterbro-bolighaj, som måske havde en tre eller fire lejemål i København, som han ikke rigtigt passede, men han var heller ikke interesseret i at sætte huslejen yderligere op. Men han fik malet opgangen, skiftet faldstammen ud og malet bagtrappen. Så kommer Blackstone ind 14 dage efter og maler det igen – egentlig bare grimmere.

– Og samtidig går de jo ud og kører lidt charmeoffensiv og stiller en hjertestarter med en fin elektronisk lystavle op. Men så viser det sig så, at prisen for dette bare går over lejen, og vi har jo ikke bedt om nogen elektronisk lystavle eller hjertestarter.

– Men altså, jeg kan jo blive ved. Jeg kan ikke få nyt gulv. Mit gulv er sådan et fint, gammelt plankegulv, men det er så gammelt og slidt. Men jeg må ikke slibe det eller gøre noget ved det. Visse steder i lejligheden er det råddent, men jeg må ikke gøre noget ved det, og de vil ikke skifte det ud. Det vil de åbenbart bare ikke.

Hvad synes du, er det værste, de har gjort?

– Der må jeg nævne mit badeværelse. Jeg har ikke haft noget badeværelse siden februar. Dengang begyndte der lige pludselig at stå vand ud af mit badeværelse og ned til min underbo.

– Så har Blackstone selvfølgelig været forbi flere gange og sagt, at de har ordnet det, og når jeg går derud igen, står underboen efter fem minutter og siger, at der står vand ned i hans lejlighed. Det er næsten grinagtigt, for det er fire gange, hvor de ikke har ordnet det ordentligt, og hvor der bliver ved med at stå vand ned.

– Og så gik der fra februar til maj, hvor jeg sagde at til dem, at de simpelthen blev nødt til at gøre noget. Der svarede de så, at de skulle skifte hele gulvet på badeværelset. Der sagde jeg til dem, at jeg ikke kunne bo i de tilstande, og spurgte dem, hvad jeg skal gøre med mine børn.

– Til dét svarede de, at de sgu ikke rigtigt vidste det, men de kunne tilbyde, at vi kunne gå på toilettet i en anden lejlighed, de havde på den anden side af gaden. Så hver morgen skulle vi over i en anden lejlighed for at gå på toilettet. De lovede, at det ville vare 14 dage, men det gjorde det ikke. Det varede to måneder.

– Jeg læste i lejeloven, at hvis de smider dig ud af lejligheden i et stykke tid uden at finde noget andet, har jeg krav på at få afslag i huslejen. Her har jeg så fået en kvart måneds afslag i huslejen, men de har været der i tre måneder. Hele sommeren har jeg ikke haft gulv på badeværelset.

– Det er måske en ting, mange lejere har været ude for. Men hvis man læser om Blackstone, er det en strategi, de bruger for at få folk ud af lejlighederne. De håber, at man på et eller andet tidspunkt bliver træt af det og flytter et andet sted hen. For så kan de lave nogle dårlige reparationer og ellers hive nogle unge studerende ind fra Jylland, som har lyst til at betale det tredobbelte i leje.

– Der har været tre-fire stykker i ejendommen, som er dårligere stillet end mig. De eneste, der er tilbage, er mig og to andre familier, som jo heller ikke bare kan flytte, fordi deres børn går i skole og lignende.

Når du nævner alt det her chikane, kan du så sætte nogle ord på, hvad det har betydet for dig – hvad har det haft af konsekvenser?

– Altså jeg kunne leve på en sten, hvis det skulle være. Men det er irriterende ikke at kunne have mine børn derhjemme. Vi har måttet flytte ud til min mor i Taastrup i en måneds tid, og der var det frem og tilbage fra Taastrup til Vesterbro hver morgen til børnenes skole.

– Men jeg er nok også for nem at stille tilfreds. Jeg gider ikke at deale med de der røvhuller og skulle sidde og ringe til dem. Jeg vil bare gerne have, at de blander sig udenom.

Hvad vil det betyde for dig, hvis David Blitzer, som i over 30 år har været en ledende mand i Blackstone, overtager Brøndby IF, efter alt det du har oplevet?

– Det ville da være absurd. Men det næsten sørgelige ved det er, at jeg tror at et eller andet sted, så vil jeg stadig elske Brøndby. Så meget vil man stå model til, fordi det er vel som et barn eller nært familiemedlem.

– Jeg vil heller ikke stå her og opfordre til boykot. Det må folk selv finde ud af, hvad de vil. Men det vil da helt klart tale imod, at jeg gider bruge min søndag herude, hvis bagmanden i det firma, der har overtaget min lejlighed, og gør alt for at gøre min hverdag så sur som muligt, også skal til at overtage mit fodboldhold og min weekend.

Vi vil gerne sige tak til Søren for at dele sin historie med os og alle andre Brøndbyfans.

Det er ikke Blackstone, som rygterne siger, vil købe sig ind i Brøndby IF. Men det er en mand, der i 30 år har haft en ledende stilling i virksomheden og dermed har et stort ansvar for de strategier, som virksomheden arbejder ud fra.

Men med den baggrund David Blitzer har, frygter vi, at han har moral til at behandle Brøndby IF og fællesskabet omkring klubben med samme kynisme, han har gjort gennem sit virke som en del af ledelsen i Blackstone i 30 år. Brøndby IF er mennesker over penge – ikke penge over mennesker.

/Alpha