de nuværende forhold i Teliaparken er uacceptable. Senest ifm. vores udmelding i onsdags, hvor vi gentog det med følgende ordlyd:

 ”…for os er grænsen overskredet, når vi bliver skåret kraftigt i antal billetter og bliver tilbudt fysiske begrænsninger, som hæmmer den vokale og visuelle opbakning – uden en holdbar begrundelse. Det er ikke noget, vi ønsker at støtte op omkring…”

Dette er stadig tilfældet efter torsdagens udmelding, hvor fck endelig er gået med til at påbegynde en dialog om at forbedre forholdende i Teliaparken. Desværre er forholdene til kampen den 19. februar ikke blevet forbedret, og derfor bliver vi nødt til at stå ved det, vi har sagt siden april 2016: At de nuværende forhold vi bliver budt i Teliaparken ganske enkelt ikke er acceptable, hvorfor vi ikke møder op til kampen. Det ville koste os fans over en kvart million kroner alene i udgifter til billetter for at stå i et afsnit, hvor vi ikke kan give vores spillere den vokale og visuelle opbakning, som er et Derby værdigt, og det ønsker vi ikke at støtte op omkring.

Og vi er ikke alene i denne opfattelse. Tværtimod. I fredagens udgave af Ekstra Bladet dumper mange af Alka Superligaens fanrepræsentanter forholdende i Teliaparken, som de kalder Superligaens dårligste udebaneforhold: http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/fc_koebenhavn/slagter-groteske-parken-forhold-de-har-faaet-dyrere-billetter-billigere/6527398 Disse mange udsagn fra forskellige fanklubber i dansk fodbold vidner om en decideret usund kultur i Teliaparken, og det bekræfter overfor os, at vi er mange som har nået et mætningspunkt for ps&e’s arrogance mod fodbolddanmark.

Vi tror dog på, at en løsning er indenfor rækkevide for første gang i umindelige tider, da fck endelig har accepteret at indgå i dialog. Det modtager vi ligesom alle andre positivt, og det viser os, at fck endelig har indset, at situationen er uholdbar, og at der er brug for en langsigtet løsning, så vi igen kan få ordentlige forhold og fyldte tribuner. Nu håber vi, at fck’s løfte om dialog fører til reelle og konkrete løsninger, men vi har desværre set før, at man har sagt en ting og gjort noget andet, og det er også derfor, at vi bliver væk i denne omgang. Vi vil se konkret handling, men indtil det sker, er en billet til udebaneafsnittet i Teliaparken ikke pengene værd.

Løsningsmodeller og dialog

Vi har hele tiden arbejdet for at få bedre forhold i Teliaparken, og vores forskellige løsningsmodeller for D-tribunen i Teliaparken vil både sikre ordentlige forhold for os fans og samtidigt sikre, at fck lever fuldkommen op til de nye sikkerhedsdirektiver fra DBU og Divisionsforeningen. Vores forslag er hverken nyskabende eller revolutionerende, men det er en løsning som skaber ordentlige forhold for os der besøger Teliaparken, og samtidig så har det ikke indskrænkende konsekvenser for hverken antallet af billetter til hjemmepublikummet eller stadionsikkerheden i Teliaparken.

Og vi er selvfølgelig klar over, at det gælder begge veje, så det forslag vil vi selvfølgelig arbejde for også er gældende på Brøndby stadion, dvs. at begge holds fans får stillet samme vilkår, når de besøger hinandens stadion. Forslaget betyder helt konkret:

–       Sammenhængende udeafsnit med fri bevægelighed på hele afsnittet

–       fck og Brøndby tilbydes samme procentandel af stadionkapacitet: Minimum 5%  (som man kender det i UEFA-regi)

–       Samme tifo- og fan-muligheder for udeholdet som hjemmeholdet

Vi ser ikke ser nogen gyldig grund til at lade over 1.000-1.500 pladser på D-tribunen i Teliaparken stå tomme, da D-tribunen kan have 3.400 tilskuere, men det er en udstrakt hånd mod fck, med et kompromis vi mener, at alle bør kunne leve med.

Nu er det jo ikke os, der som betalende udebanefans, har til opgave at sikre forholdene i Teliaparken, men for at finde en løsning på konflikten ønsker vi at indgå aktivt i denne proces med blandt andet ovenstående løsningsforslag, og vi vil meget gerne mødes med fck i de dialogmøder der skal afholdes efter Derby.

Kampen den 19. februar

Vores udeblivelse fra dette Derby er derfor et tvungent opråb, som vi håber, understreger sagens alvor for ikke blot de forhold vi møder i Teliaparken, men ligeledes de forhold de andre Superligaholds fans møder på Østerbro. I dialogen der starter efter Derbyet, håber vi at der hurtigst muligt kan findes en permanent løsning, som alle parter kan acceptere – også fck. Vi stiller som sagt op til enhver dialog, der måtte finde sted. Der vil med al sandsynlighed spilles to Derby i foråret, og her er det er i alles interesse, at en aftale er på plads inden da.

Vi ønsker alle at bære vores spillere, trænere og klub frem mod den eftertragtede sejr næste søndag, men for at sikre denne mulighed i fremtiden, må vi Brøndby-fans tage den nuværende kamp op sammen.

Med håbet om en derbysejr, som vi sammen kan fejre i Brøndby ved spillernes tilbagekomst,

Brøndby Support og Alpha

Læs mere om konflikten og baggrunden for vores udeblivelse her: