Søndag eftermiddag blev den nye Superligasæson skudt i gang med en hjemmekamp imod Odense. Dermed var der åbnet for en ny sæson på tribunen for os, efterhånden hårdt prøvede, aktive Brøndbyfans. Hvordan skal vi fans så forholde os til den kommende sæson? Hvad skal vi stræbe efter og hvad kan vi som fans tillade os at forvente af spillerne og ikke mindst, af os selv?

Der er mange spørgsmål som disse, som der sikkert også er mange forskellige svar til. Jeg tillader mig, at dele mine holdninger og svar med jer alle, for forhåbentlig at kunne komme tvivl, uenigheder og tøven på tribunen en smule i møde. Det er naturligvis mit spæde håb at mine svar på disse meget svære spørgsmål ligger så tæt som muligt op ad de tanker, som den gennemsnitlige aktive Brøndbyfan gør sig om situationen.

Hvad forventes af spillerne?

Jeg forventer mig personligt, at det bliver en ekstremt svær sæson – nok den sværeste sæson i Brøndby IFs historie i landets bedste række. Økonomien i klubben er strammere end nogensinde før grundet utallige eksempler på ekstremt manglefuld ledelse og mildest talt uheldige spillerindkøb igennem de seneste 5-6 år, og derfor kan truppen som udgangspunkt ikke forstærkes.

Læg dertil en liga indeholdende 12 hold, som på papiret er markant bedre end sidste sæson, da de to ”tegneseriehold” HB Køge og Lyngby er erstattet af Esbjerg og Randers. I mine øjne er der vel cirka 8 hold som kan rykke ned i år, og Brøndby IF er i høj grad et af dem. Derfor forventer jeg, at vi skal kæmpe om at undgå nedrykning. Det skal spillerne, og trænerne vænne sig til, men det skal vi fans i høj grad også.

De spillere, som der er blevet købt ind igennem de sidste 3-5 år, er ikke blevet hentet til klubben for at slås om nedrykning, men det skal det så nu. Det kræver en meget stor mental omlægning, som vi må håbe at de fleste af vores spillere kan præsterer.

Hvad forventes af os fans?

Som nævnt i forrige afsnit, så skal vi fans i høj grad også vænne os til at kæmpe om nedrykning. Brøndbyfans har i flere årtier været vant til mesterskaber, pokaler og eventyr i Europa cup’en. Det har været fantastisk nemt at være fan i den tid, men den tid er desværre overstået, i hvert fald for en stund. Nu handler det om at kæmpe for alle point, og ikke lade sig gå på af den modgang, som vi har været vidner til i en årrække, og som utvivlsomt også vil komme i visse hårde perioder af denne sæson.
Allerede i søndagens kamp imod Odense så jeg desværre tendens til at tribunen giver op, når vi kommer bagud, og det er alt alt for tidligt efter min mening. Vi kommer til at være bagud i flere kampe i denne sæson, og vi som fans er nødt til at hjælpe drengene på banen tilbage i kampen i sådan en situation. Hvis vi vil kræve at spillerne kæmper for det på banen, så er vi dæleme også forpligtet til at kæmpe for det på tribunen. Den gule trøje forpligter – både på banen og på tribunen!

Personligt klappede jeg af spillerne efter kampen i søndags imod Odense. Ja, vi tabte, og ja, vi var ikke synderligt gode på nogen måde. Men vi kan altså ikke forvente at vi spiller super godt længere, vores hold er desværre bare ikke bedre. Det er sørgeligt, men sandt. Det eneste vi kan forvente er, at spillerne kæmper for at undgå nedrykning og for klubbens ære, på samme måde som vi forventer præcis det samme af vores medfans!

Opfordring!

Lad os nu stå sammen når spillet på banen er i gang, og støtte spillerne i vores fælles kamp for at undgå nedrykning fra Superligaen. Uanset hvor sure på – og trætte af – klubbens inkompetente ledelse vi hver især er på vores måde og niveau, så lad os glemme det i de vigtige 90 minutter hvor kampen spilles. Der er rigelig tid tilbage på ugen, hvor disse ting kan blive bragt i fokus.

At råbe og synge i medgang er JUBEL – At råbe og synge i modgang er OPBAKNING !

Sydsidens capo,
Brian Halkjær Jensen