Én af tv-rettighedshaverne til Superligaen, Discovery, lagde fredag et indslag kaldet ”Et Brøndby uden Alpha? Stort indslag om fanfraktionen fra Vestegnen” op på deres hjemmeside.

Indslaget handler kort omkring, hvad Alpha vil gøre, hvis aktiemajoriteten i Brøndby IF bliver solgt til ny(e) ejer(e). Og for at behandle dette emne kort; vi ser som alle andre tiden an og ser, hvor det hele ender.

Meget debat omkring det forventede forestående klubsalg har omhandlet Alpha og vores holdninger til klubbens ejerskab. Nogle Brøndbyfans er enige med os, andre er uenige.

Men glem Alpha og vores holdninger for en stund. Det handler ikke om os, men om klubbens fremtid. Overvej for dig selv: Hvor langt er DU som Brøndbyfan villig til at gå for muligheden for succes?

Vi ønsker alle, at Brøndby IF får de bedst mulige vilkår for at opnå succes på banen – at vi vinder kampe, spiller helt i toppen af Superligaen og har store europæiske kampe.

Men skal Brøndby IF’s grundlag for potentialet til spille topfodbold komme for enhver pris, eller er det vigtigere at prioritere og balancere andre elementer højere eller i lige så høj grad?

Stil dig selv disse fem spørgsmål – og tag en snak med dine Brøndbyvenner på vej til kampen i dag:

  • Skal Brøndby IF give afkald på nogle værdier i kampen for at komme tilbage i toppen eller er sikring af værdierne vigtigere?
  • Skal Brøndby IF tage store risici for fremtiden med lange skridt på kort tid eller fortsat tage korte skridt over længere tid for at sikre fundamentet og styrke klubben?
  • Skal Brøndby IF tage imod investorer uanset deres baggrund og formål eller skal de kunne matche klubbens og/eller samfundets værdier?
  • Skal Brøndby IF indgå i nye konstellationer med andre klubber eller kæmpe for større integritet og fuldkommen fair konkurrence i fodboldsporten?
  • Skal Brøndby IF tage del i eller forsøge at være i opposition til den efterhånden eksploderende fodboldøkonomi og sportens udfordrede økosystem?

For mange Brøndbyfans – og fodboldfans i det hele taget – er svarene nok ikke sort/hvide. Men det er tanker og spørgsmål, som vi mener, at alle Brøndbyfans bør stille sig selv i disse dage.

Overvej hvorfor DU holder med Brøndby IF. Er det udelukkende for at vinde titler og sejre, eller er der også andre ting, der betyder noget, når du fortæller et fremmed menneske om den klub, du elsker.

Og overvej, hvor DU synes, at fodbolden som sport skal hen, og hvilken position DU synes, at Brøndby IF skal have i dén verden.

Vi er mange i fællesskabet omkring Brøndby IF, og der er lige så mange holdninger, som der er Brøndbyfans. Men hvad vejer tungest, når DU kigger dig i spejlet og tænker på Brøndby IF?

Debatten handler ikke kun om sportslig succes og mulighederne for at opnå dette, men også om hvilken fodboldklub, som du ønsker at være en del af.

Lad os i denne forbindelse i øvrigt slå et slag for Fanafdelingens værdikampagne, hvor alle Brøndbyfans inviteres til debat om klubbens værdier på fire forskellige områder. Læs mere her og her.