I kølvandet på Brøndby IF’s beslutning om at lukke ned for Brøndby IF’s udebaneafsnit resten af sæsonen, føler vi os nødsaget til at kommentere kort på denne beslutning.

Vi er igang med at udarbejde en gennemgribende og omfattende rapport, der dokumenterer – med tal fra Brøndby IF selv, dansk Politi, fan-forskere og Brøndby Kommune – at balladen ikke alene er for nedadgående, men sågar foregår i historisk rekordlavt niveau. Denne rapport afdækker noget dybere, end denne korte kommentar, hvad vi reelt mener, er problemet, og vi glæder os til at kunne publicere denne rapport, der har til mål, at nuancere debatten om fodboldfans som samfundsproblem og helt generelt, få sat debatten i perspektiv.Vi vil og kan ikke acceptere en så destruktiv og dramatisk beslutning efter et forløb med historisk lidt ballade til Brøndby IF’s kampe.

For det første mener vi ikke at det er den rigtige løsning, og vi frygter de potentielle faldgruber og konsekvenser som dette dramatiske og negative tiltag vil betyde for tillidsforholdet mellem klub og fans i en tid, hvor der ellers er så lidt reel ballade som tilfældet er.

For det andet mener vi, at dette er en kærkommen mulighed, for at diskutere DBU’s usammenhængende indberetningssystem, der ikke har en rød linje og et fast regelsæt.Sidst, men ikke mindst, vil en så kontroversiel og destruktiv beslutning hælde fornyet benzin på bålet til den generelle samfundsdebat og mening om fodboldfans som ballademagere og skurke.

Vi anerkender, at vi fans bærer en del af ansvaret for, at vi er havnet i denne situation. Sammenlignet med sidste sæson har vi dog nu FÆRRE episoder, der er værdige til indberetning, end sidste sæson, alligevel står vi med alvorligere konsekvenser, da indberetningssystemet er ændret. I vores øjne er det helt grundlæggende problem altså DBU’s indberetningssystem, et problem der skal handles på. Både fra DBU og fra Brøndby selv. Vi har en række konkrete kritikpunkter, som vi gerne vil starte en dialog omkring rimeligheden i, og vi har, allerede for to år siden, udarbejdet en liste over forbedringer til det gamle indberetningssystem, der også havde en del fejl og mangler. Vi har været i dialog med Brøndby igennem et stykke tid, hvor vi har foreslået forskellige positive initiativer, der ville, hvis ikke eliminere, så minimere antallet af kast med genstande kraftigt. Nu har vi forhåbentligvis nået lavpunktet.

Lad os i fællesskab se på hvordan vi kommer op herfra, både fra fans, klubber og DBU.

/De aktive fangrupper