På søndag spiller Brøndby IF forårets 5. kamp imod Odense. Netop den kamp er ekstrem vigtig i vores bestræbelser på at holde liv i håbet om en plads i næste sæsons Europa Cup. Sydsiden kan komme til at spille en vigtig rolle i kampen om de 3 point…

Odense ligner et hold i kæmpemæssig krise, som Brøndby (forårets hold!) nemt burde slå på hjemmebane. Desværre kan trænerfyringen i Odense, som så mange gange før, ændre et holds mentalitet totalt. Derfor er vi som aktive fans på Sydsiden nødt til at lægge et absolut maksimalt pres på udeholdet på søndag og samtidig bakke vores drenge 110% op, uagtet om starten på kampen bliver sikker eller usikker.

Den vokale opbakning fra Sydsiden har desværre været meget svingende i de første 3 hjemmekampe i dette forår. Grundene til dette kan være mange ting, men den største og mest betydningsfulde grund er, at viljen til at yde tilsyneladende ikke er banket fast med syvtommersøm hos alle på Sydsiden. Dette skal der gøres noget ved – og vi har ALLE et ansvar for det. Sydsiden er ikke et sted man kommer for at nyde stemningen eller bare for at stå og se fodbold i fred og ro. Vælger man at stille sig på Sydsiden, så er det for at bakke Brøndby IF op vokalt og visuelt, I MEDGANG OG I MODGANG. Dette gælder både om man står på midten af tribunen eller i siden!

Herfra skal der lyde en gigantisk opfordring til at tage den store stemme med på søndag, og yde 110% for de 3 vigtige point. Er du en af de vokalt stærke på tribunen, så søg gerne imod midten af Sydsiden. En stærk kerne i midten af tribunen er vigtigt for at holde stemningen i gang.
Brøndby IF har i foråret haft billetpriser til børn på blot 20 kroner, hvilket isoleret set er et fremragende tiltag både for familier og for at skaffe fremtidige fans. Dette har dog også resulteret i at den vigtigt kerne i midten af Sydsiden har været overbefolket af børn, som ikke hører til i midten af en tribune som Sydsiden. Dette er desværre gået kraftigt ud over stemningen, især til hjemmekampen mod Lyngby. En stemme på 12 år larmer desværre bare ikke nok i forhold til stemme på 20 år eller derover.

Til kampen imod Lyngby blev der opfordret til et forstærket brug af halstørklæder. Der var en klar forbedring i forhold til de forrige hjemmekampe, MEN det var slet ikke godt nok. Der var alt alt for mange som ikke havde halstørklæder med, og endda også en del som havde et med, men ikke brugte det, selv om tribunens capo opfordrede til det i flere omgange. Der er en ny chance for at få en succes ud af dette til kampen mod Odense på søndag.
HUSK dit halstørklæde på søndag (mangler du et halstørklæde, så kan du købe et i Alphashoppen ved Hytten eller i Brøndbyshoppen), og brug det aktivt, når der bliver opfordret til det!

Til sidst kan vi nævne at Hytten åbner klokken 14 på søndag, altså en time før normalt. Kom derfor ud og bliv klar til kampen med dine medfans, nyd lidt godt musik og en kold øl. Du vil ikke fortryde det 🙂

3 point !!!