I sidste uge meddelte Divisionsforeningen at Superligaen indfører en ny Sikkerhedspakke, hvori der er flere hovedrystende udmeldinger og potentielle sanktioner. I den kommende tid vil flere af disse tiltag blive adresseret. Op til gårsdagens kamp blev der sat fokus på et specifikt punkt i den kommende Sikkerhedspakke, hvor Divisionsforeningen har meddelt en skærpet sanktion i form af: “Lukning af Capo-tårn i en given periode, hvis dette er blevet brugt til at aktivere eller orkestrere ulovlige hændelser”.

Ikke nok med at dette viser totalt mangel på indsigt og dialog med de danske aktive fangrupper, så er det også himmelråbende naivt at tro, at Capo-tårne bliver brugt til at udøve kriminelle dessiner.

Samtidig stiller vi os kritiske overfor en virkelighed, hvor en vilkårlig person skal kunne side og vurdere, hvorvidt en capo starter sange eller lignende fra tårnet, der aktiverer ulovlige handler. Dette kan og vil aldrig nogensinde kunne vurderes objektivt, hvilket endnu engang udstiller dette punkt som useriøst og ugennemtænkt.

Capo-tårne er til for at give capo’erne bedre muligheder for at forbedre stemningen på diverse stemningsafsnit til gavn for, i vores tilfælde Brøndbyernes Idrætsforening, og ydermere forbedre oplevelsen på stadions landet rundt. Det indgår ikke i capo’ernes rolle at agere kontrollør eller politi, når der eksempelvis affyres pyro i et givent tårn.

Ved hovedløse og uforståelige restriktioner og sanktioner, som potentielt vil lamme de danske stemningstribuner, kan vi som aktiv stemningsgruppe selvfølgelig ikke lade det gå ubemærket hen.
Vi vil ikke acceptere Divisionsforeningens stemningsdræbende sanktioner, der både ødelægger opbakningen til holdet og selve oplevelsen af at se fodbold på stadion i Danmark. Derfor blev der til gårsdagens kamp sat fokus på denne problematik, med et budskab til Divisionsforeningen.