For nogle uger siden stillede vi fra Alpha en række spørgsmål ud til alle Brøndbyfans. Vi håber, at alle Brøndbyfans uanset baggrund, alder og grad af tilhørsforhold tager stilling til debatten om klubejerskabet og danner sig en holdning.

Præmissen for spørgsmålene er: Hvor langt er du villig til at gå for at styrke muligheden for den sportslige succes, som vi alle ønsker.

I de kommende dage vil vi komme med vores holdning til de spørgsmål, vi mener, Brøndbyfans bør forholde sig til omkring ejerskabet.

Vi håber, at vi med vores svar er med til at sætte tanker i gang hos alle fans af Brøndby IF. Vi forventer på ingen måde, at alle deler vores holdninger og synspunkter, men vores formål er at starte en debat og tankestrøm. Det skal handle om mere end bare ”vi skal vinde for en hver pris”.

Vores store drøm for Brøndby IF – og alle andre klubber i øvrigt – er et 50+1-ejerskaber, som det kendes fra blandt andet Sverige og Tyskland. Medlemmerne – fans, spillere, frivillige og lokalsamfundet – har det bestemmende mandat i klubben.

At det store fællesskab bliver hørt, er også én af de ting, vi har kæmpet for igennem årene som en del af En Stemme Til Alle og Brøndby Supports Trust – og nu gennem medlemskab af Fanafdelingen. Udfordringen med ”Det gamle Brøndby IF”, hvor aktieklasserne var delt op i A og B, var, at det var en meget lille gruppe mennesker, der styrede Brøndbyernes IF Fodbold Fond, som kontrollerede A-aktierne og dermed bestemte alt.

Men vi ved (desværre) godt, at 50+1-modellen ikke er realistisk for nu – og nok heller ikke de kommende år. Der kommer med al sandsynlighed en storinvestor og ny ejer på et tidspunkt, om vi fans ønsker det eller ej. Vi anerkender ønsket og behovet for investeringer i klubben til at løfte niveauet, men for os, må det ikke være for enhver pris.

Dette er vores holdning til det første af de i alt fem spørgsmål:

—————————————————————————————————–

Skal Brøndby IF give afkald på nogle værdier i kampen for at komme tilbage i toppen eller er sikring af værdierne vigtigere?

For os er det vigtigt, at vi som klub aldrig går på kompromis med vores værdier for at jagte muligheden for sportslig succes.

Vi har tidligere skrevet en del omkring de værdier, som vi elsker og forbinder med Brøndby IF.

Værdierne, historien og fortællingen skal være grundlaget i vores fællesskab og fundamentet, vi jagter succes ud fra. Hvis vi går på kompromis med klubbens værdier, historie og symboler, så er vi ikke længere Brøndby IF.

Vi hedder Brøndby IF. Vi spiller i gult og blåt. Vi har et logo med Brøndbys byvåben og en vimpel under. Vi spiller på Brøndby Stadion.

Det er grundstenene i, hvem vi er og dét, der binder os sammen og bærer fortællingerne og fællesskabet.

I Brøndby IF sætter vi fodbolden først, vi arbejder hårdt og dyrker talentet, vi værdsætter dem, som yder for fællesskabet, vi er jordnære, og vi har plads til alle i fællesskabet. Og vi står sammen gennem op- og nedture.

Vi ser det også som yderst vigtigt, at det store fællesskab med frivillige, amatører og fans i klubben sammen med lokalsamfundet omkring bliver hørt på højeste niveau, som det sker nu med bestyrelsesposter til både fans og amatørklub, ligesom der er fokus på disse områder i klubbens dagligdag.

Værdierne i hele organisationen skal ikke kun været skrevet ned, de skal dyrkes, udvikles og være grundlaget for alt vi laver – både i fællesskabet og på banen.

Den frivillige kultur skal styrkes og hyldes, amatørafdelingen skal støttes og inspireres og fanbasen skal hele vejen rundt på stadion udvikles og dyrkes til at vokse. Og Brøndby IF skal tilstede med et stærkt lokalt og socialt engagement.

Derfor er det afgørende for os, at en ejer respekterer klubbens værdigrundlag. Ikke kun gennem ord, men gennem handlinger.

/Alpha