Denne udmelding er udelukkende et udtryk for Alpha’s standpunkt mht. fremtiden under det nye ejerskab. Nedenstående beskriver, hvilken retning vi vil arbejde for i vores samarbejde med ’Bevar Brøndby IF ’-bevægelsen og Fanafdelingen.

Vi har tidligere beskrevet vores grundlæggende holdning til den type ejerskab, som nu har den formelle magt i Brøndby IF. For at forstå vores holdning til fulde, anbefaler vi, at du har læst vores tidligere offentliggjorte udmeldinger:

Udfordringerne med flerklubsejere

Vi skal værne om værdierne

Klubejerskab: Det her er vigtigt for os – del 1 | del 2 | del 3

————————————————————————————-

Hen over de seneste uger er de formelle krav for Global Football Holdings overtag af ejerskabet af Brøndbyernes IF blevet en realitet. Siden beslutningen blev offentliggjort, har det hverken været en overraskelse for nogen, at det ville ske eller noget, vi har haft en realistisk mulighed for at stoppe.

I Alpha ønsker vi altid det bedste for Brøndby IF. Vi ønsker ikke en konflikt med det nye ejerskab blot for konfliktens skyld. Men vi har – som tidligere beskrevet – konkrete bekymringer og en principiel modstand imod, hvad de nye ejere repræsenterer.

Vi støtter ‘Bevar Brøndby IF’-bevægelsen og Fanafdelingens arbejde for en aftale

Vi kommer aldrig til at støtte det nye ejerskab. Men via en aftale mellem Fanafdelingen og ejerskabet, som indeholder garantier for, at vores klubs identitet bliver bevaret og ikke bliver udnyttet til ejernes interesse, vil der være en vej frem.

I Alpha samarbejder vi med ‘Bevar Brøndby IF-bevægelsen og Fanafdelingen på, at der indgås en tilfredsstillende aftale. Vi bakker helhjertet op om det skriv, ‘Bevar Brøndby IF’-bevægelsen har offentliggjort omkring protestens grundlag og formål – læs teksten her. Disse punkter skal være behandlet i en aftale for, at vi ser os selv stemme for vedtagelsen af aftalen.

Vi vil inden længe aflevere vores konkrete aftalepunkter til Fanafdelingens bestyrelse som vores input til et aftaleudkast.

Indtil en aftale mellem ejerskabet og Fanafdelingen er vedtaget, vil vi opfordre til ufortrødent at fortsætte og udbygge de organiserede protester på stadion.

Vi fortsætter vores stemningsboykot – men hvorfor?

Da nyheden om det nye ejerskab blev offentlig d. 28. oktober, meldte vi ud, at Alpha indstillede alle tribuneaktiviteter frem til vinterpausen. Vi forlænger nu dette stemningsboykot frem til tidligst sommerpausen – eller indtil en tilfredsstillende aftale er vedtaget.

Vi vil igen understrege, at et stemningsboykot ikke er det vi ønsker. Vi har via dialog med klubbens ledelse forsøgt med alle alternative midler at undgå den her situation – indtil videre uden held. Vi har dog måtte indse, at de punkter, vi mener skal være i en aftale, ikke bliver imødekommet af det nye ejerskab uden et massivt pres fra fanmiljøet.

Vi ved, at Brøndby IF kan fungere uden Alpha. Men vi ved også, at Brøndby IF ikke kan fungere uden den værdi som skabes af tusindvis af frivillige fans uge efter uge.

Derfor mener vi, at et kollektivt stemningsboykot fra alle fans på både ude- og hjemmebane kan skabe det pres, som skal til for, at en aftale kan opnås.

Vi ved, at spillerne savner opbakningen. Vi ved, at der i holdets nuværende situation er brug for den. Men den her kamp handler om, hvilken klub vi har om 10 og 20 år – hvilken klub vi kan aflevere til vores børn.

Vi kan – og vil – ikke diktere andre Brøndby-fans’ reaktion på den nuværende situation. Men vi fans har magten til at påvirke klubbens fremtid.

Derfor holder vi fast i vores stemningsboykot og opfordrer alle, som har lyst, til at bakke op.

Situationen er alvorlig

Et kollaps af stemningen på stadion og tusindvis af fans i synlig protest viser, at bekymringerne for fremtiden under det nye ejerskab stikker dybt i klubbens fanbase. Det viser, at vi i Alpha ikke ér protesten – vi er blot en del af protesten.

Tiden er inde til, at klubbens ledelse anerkender de bekymringer, der gives udtryk for. De, som stadig forsøger at afskrive protesten som et Alpha-projekt, har ikke indset situationens alvor.

Fanmiljøet har i otte måneder kæmpet for en aftale, så den nuværende situation kunne være undgået. Vi håber, det fortsatte arbejde, som bliver udført af dedikerede Brøndbyfans for at løse denne situation, snart bærer frugt.

Med håbet om et samlet Brøndby IF,

Alpha